Vem är Renée?
Jag heter Renée Ribring och har älskat hästar så länge som jag kan minnas och ridit nästan lika länge.  Under gymnasie tiden gick jag ett ridgymnasium där vi hade vi många ridlektioner i veckan plus sitsträning och självklart mycket teori och praktik i stallet om hästhållning i allmänhet. Vi fick lära oss om foder, anatomi, sjukdomar, avel och mycket annat. Eftersom utbildningen hette hästskötar och ridledarutbildning så blev vi även utbildade i pedagogik och fick ha många egna lektioner.
I ettan köpte jag min första egna häst Mysetta. Med en egen häst att rida på utöver träningarna genom skolan så blev det ganska många timmar i stallet och sadeln varje dag och jag lärde mig jätte mycket. Jag avslutade gymnasiet med att ta hästskötar examen och självklart även tappskokompetens.
När Mysetta var fjorton år så sålde jag henne till Finland och köpte en fyraårig knappt inriden unghäst istället. Honom hade jag i två år  och utbildade upp till msv dressyr och sedan lånades han ut på foder. I maj 2008 ramlade jag över en häst av en slump. Jag hjälpte en kompis att leta en trevlig allroundhäst och eftersom han stod nära där jag bodde, så åkte jag och tittade på honom för hennes räkning. Han var inte alls ”min” typ av häst men det var kärlek vid första ögonkastet. Eller ja, efter första minuten i sadeln iallafall. Sen fanns det inget annat. Jag bara måste ta med den där hästen hem! Ibland har man tur här i livet och jag är evigt tacksam att det löste sig så att jag faktiskt kunde få köpa honom själv. Jag utbildade och tävlade honom sen från LA till svår klass innan vår resa ihop tyvärr tog slut.
Jag har även hunnit med att jobba som hästskötare å Shetlandsöarna och jag har jobbat som tävlingshästskötare hos OS ryttare i dressyr och beridare åt en svårklassryttare i hoppning. Påbörjat min dressyrdomarutbildning och jag har även jobbat i ett travstall vilket var en rolig erfarenhet.